wtorek, 13 listopada 2012

Penne Rigate z pesto

Najszybszy sposób na obiad to..  makaron. Chyba nie ma osoby, która by go nie lubiła. Dziś penne rigate 'piórka' z podwójnym pesto i sosem sojowym
 Składniki:
  • szklanka makaronu
  • 2 łyżki pesto bazyliowego 
  • 1 łyżka pesto Rosso
  • 2 małe ząbki czosnku lub 1 duży
  • 1/4 cebuli
  • 3 łyżki stołowe sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić wraz z czosnkiem na lekko natłuszczonej patelni. Następnie dodać ugotowany makaron i pesto. Całość wymieszać i podgrzewać przez ok 3 minuty na niewielkim ogniu. Na sam koniec dodać sos sojowy i podgrzewać jeszcze przez ok 2 minuty.
 SMACZNEGO !

1 komentarz:

  1. Wydaje się bardzo smaczne Gosiu :)))) Masz bardzo ładne zdjęcia, ja nie lubię jeść zimnego więc robię niechlujne :c

    OdpowiedzUsuń