sobota, 24 stycznia 2015

Domowe batoniki musli

Składniki:
  • 5 łyżek masła
  • 5 łyżek miodu
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1/4 szklanki orzechów
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
Przygotowanie:
Masło rozpuścić z miodem. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, połączyć ze stopionym masłem. Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę, dobrze docisnąć. Piec w temperaturze 180ºC przez ok 25 minut. Ostudzić przed krojeniem.

8 komentarzy:

  1. Super pomysł! Od dawna zabieram się za zrobienie takich batoników. Czas najwyższy *_*
    Myślisz, że mogę zastąpić masło olejem kokosowym?

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam podobne, są świetne:)
    a zdjęcia dodatkowo kuszą;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już od dawna chciałam je zrobić, a teraz znowu mam na nie konkretnego smaka. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszą być pyszne :) zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń