piątek, 30 stycznia 2015

Pstrąg z kaszą kuskus

Składniki (na 1 porcję):
  • 150 g pstrąga łososiowego
  • 60 g kaszy kuskus
  • 4 pieczarki
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • pomidory w puszcze
  • przyprawy: sól, pieprz, suszona bazylia
Przygotowanie:
Filet z pstrąga doprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Przyrządzić na parze. Kuskus wymieszać w misce ze szczyptą soli i zalać wrzątkiem. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Podsmażyć cebulę i paprykę. Dodać pieczarki i czosnek. Z pomidorów w puszcze dodać do warzyw kilka łyżek soku pomidorowego. Całość doprawić i smażyć kilka minut. Na kaszę nałożyć warzywa i rybę. Smacznego :)

2 komentarze: