sobota, 2 lutego 2013

Domowy pudding waniliowy

Składniki (na jedną porcję):
  • 350ml mleka
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 1 płaska łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Przygotowanie:
Z 350 ml mleka, odlewamy 250 ml i podgrzewamy w garnuszku, na niewielkim ogniu. Pozostałe 100ml mleka wlewamy do szklanki i dodajemy resztę składników (mąkę ziemniaczaną, aromat, cukier puder i cukier z prawdziwą wanilią). Całość bardzo dokładnie mieszamy, tak aby nie powstały żadne grudki. Do zagotowanego mleka, wlewamy zawartość szklanki i gotujemy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Smacznego :)

4 komentarze:

  1. uwielbiam domowej roboty pudding :) jest bardzo aromatyczny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny!
    Z wanilią musi mieć wspaniały smak.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie :) Uwielbiam domowej roboty waniliowe desery.

    OdpowiedzUsuń