na ciasto (około dużych 3 naleśników):
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1,5 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1/2 kostki chudego twarogu (około 125g)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Składniki na ciasto dodawać w podanej kolejności- całość wymieszać, tak, aby nie powstały żadne grudki. Masa powinna być gęstsza niż do zwykłych naleśników. Przygotowane ciasto odstawić na 10 minut do lodówki. W tym czasie twaróg rozdrobnić widelcem i połączyć z pozostałymi składnikami. Na rozgrzaną, suchą patelnie wylać ciasto i delikanie rozprowadzić je po całej powierzchni, zachowując grubość naleśnika. Smażyć na złoty kolor z obu stron
Ale apetycznie wyglądają! Tak delikatnie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie naleśniki, a z serem w szczególności ;)
OdpowiedzUsuń...ale pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuń