piątek, 22 lutego 2013

Pancakes kakaowe

Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki kakao
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta sody odczyszczonej
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszamy i przesiewamy do jednego naczynia. W drugim naczyniu jajko roztrzepujemy z mlekiem i esencją na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych- całość łączymy, dokładnie mieszając. Placuszki pieczemy na teflonowej patelni, bez dodatku tłuszczu. Smacznego :) 

8 komentarzy:

  1. O a to ciekawe :) Nie slyszalam o takich ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe, puszyste placuszki :) Idealne na weekend.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie się prezentują, takie saute :)

    OdpowiedzUsuń
  4. cudowny, czekolady stosik :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak klasycznie, smacznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ...ale smakowicie wyglądają ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne, puszyste pancakes, ja przekładam jeszcze np.masłem orzechowym(crunchy,lidl), pychota:)

    OdpowiedzUsuń