Składniki (na 2 rogaliki):
- płat ciasta francuskiego (użyłam o obniżonej zawartości tłuszczu)
- 4 łyżki chudego twarogu*
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego+1 łyżeczka do posypania
- 1 jajko
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wyciąć prostokąt, następnie podzielić go na 2 równe części uzyskując 2 trójkąty tej samej wielkości. Spody trójkątów odciąć tak aby uzyskać wymiarowe figury. W miseczce, twaróg z cukrem rozrobić widelcem na jednolitą masę. Masę nałożyć na szerszą część ciasta i delikatnie zwijać. Zwinięte już croissanty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Rogaliki piec w temperaturze 180°C przez ok 20-25 minut, aż się lekko zarumienią.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńMuszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuń