- 150 g pstrąga łososiowego
- 60 g kaszy kuskus
- 4 pieczarki
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
- 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki
- 1 ząbek czosnku
- pomidory w puszcze
- przyprawy: sól, pieprz, suszona bazylia
Filet z pstrąga doprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Przyrządzić na parze. Kuskus wymieszać w misce ze szczyptą soli i zalać wrzątkiem. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Podsmażyć cebulę i paprykę. Dodać pieczarki i czosnek. Z pomidorów w puszcze dodać do warzyw kilka łyżek soku pomidorowego. Całość doprawić i smażyć kilka minut. Na kaszę nałożyć warzywa i rybę. Smacznego :)
Wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuń