- 5 łyżek masła
- 5 łyżek miodu
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka rodzynek
- 1/4 szklanki orzechów
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
Masło rozpuścić z miodem. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, połączyć ze stopionym masłem. Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę, dobrze docisnąć. Piec w temperaturze 180ºC przez ok 25 minut. Ostudzić przed krojeniem.
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńDomowe batony są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Od dawna zabieram się za zrobienie takich batoników. Czas najwyższy *_*
OdpowiedzUsuńMyślisz, że mogę zastąpić masło olejem kokosowym?
Robiłam podobne, są świetne:)
OdpowiedzUsuńa zdjęcia dodatkowo kuszą;)
Domowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna chciałam je zrobić, a teraz znowu mam na nie konkretnego smaka. :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne :) zapraszam do siebie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają perfekcyjnie:)
OdpowiedzUsuńpyszne
OdpowiedzUsuń