przepis pochodzi z Bake&Taste
- 1,5 szklanki mąki pszennej
 - 1/4 szklanki cukru (użyłam białego)
 - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 średniej wielkości banan
 - 1 duże jajko
 - 1/4 szklanki mleka
 - 1/4 szklanki oleju rzepakowego
 - masło orzechowe
 
W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce zgnieść banana, dodać jajko, mleko i olej- całość wymieszać. Mokre składniki dodać do suchych i połączyć za pomocą miksera do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładać na przemian: łyżkę ciasta, łyżeczkę masła i kolejną łyżkę ciasta. Piec przez około 25 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego :)
Z chęcią w taki jesienny, brzydki deszcz zjadłabym taką muffinę. ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam, http://keepdestination.blogspot.com/