wtorek, 17 września 2013

Muffiny bananowe z masłem orzechowym

Składniki: na 7 muffinek
przepis pochodzi z Bake&Taste
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru (użyłam białego)
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 średniej wielkości banan
  • 1 duże jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • masło orzechowe
Przygotowanie:
W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce zgnieść banana, dodać jajko, mleko i olej- całość wymieszać. Mokre składniki dodać do suchych i połączyć za pomocą miksera do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładać na przemian: łyżkę ciasta, łyżeczkę masła i kolejną łyżkę ciasta. Piec przez około 25 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Z chęcią w taki jesienny, brzydki deszcz zjadłabym taką muffinę. ;)

    Zapraszam, http://keepdestination.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń