- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 2/3 szklanki mleka
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- szczypta sody i proszku do pieczenia
Płatki i otręby zalać mlekiem i odstawić do napęcznienia na około 5 minut. Po tym czasie dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na patelni bez dodatku tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Smacznego :)
cudowne, równiutkie i mają taki ładny kolor!
OdpowiedzUsuńsmaczne zdrowe placuszki ;)
OdpowiedzUsuńKuszące a przede wszystkim zdrowe :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pyszne i bardzo delikatnie :)
OdpowiedzUsuńTo chyba będzie mój pomysł na jutrzejsze śniadanie :)
OdpowiedzUsuńTakie placuszki są pyszne :)
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne, dziękujemy za zdjęcie!
OdpowiedzUsuńJejku, cudowne są! Robisz świetne zdjęcia, na pewno jeszcze tutaj zajrzę :)
OdpowiedzUsuńjakich użyłaś płatków - zwykłych czy błyskawicznych?
OdpowiedzUsuńużyłam błyskawicznych :)
Usuń