sobota, 6 kwietnia 2013

Jajko zapiekane w bułce

Składniki:
  • 1 bułka (użyłam grahamki)
  • 1 plaster chudej wędliny
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
W bułce wydrążamy środek na około 3/4 grubości bułki. Wędlinę kroimy w drobną kostkę, wbijamy jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Można również dodać szczypiorek. Bułkę zapiekamy przez 20-25 minut w temperaturze 180ºC

3 komentarze:

  1. Świetny pomysł na niecodzienne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam niedawno takie jajeczka :) Pycha śniadanko, a zdjęcia świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam więc polecam, dodałam jednak "rozkłócone" jajko ponieważ w całości sie nie mieściło :)

    OdpowiedzUsuń