Zupa-krem pieczarkowy
Składniki:
- 1 cebula
 
- 2 łyżki masła
 
- 500 g pieczarek
 
- sól, pieprz
 
- 3 łyżki mąki
 
- 3 szklanki rosołu
 
- 1/2 szklanki śmietany
 
- ok 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego
 
Przygotowanie:
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć około 5 minut. Oprószyć solą, pieprzem, a następnie dodać mąkę- przyrumienić. Wlać rosół i śmietanę. Całość zagotować. Ciągle mieszając dodać serek i stopić go w zupie. Można podawać z grzankami. Smacznego :)
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
uwielbiam zupy kremy, idealne na jesien :)
OdpowiedzUsuńKocham kremy <3
OdpowiedzUsuń