sobota, 12 października 2013

Vegetable fritters

Składniki:
przepis Katie's Wonders
  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • kilka listków pietruszki
  • 2 duże jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • sól, pieprz, imbir, tymianek, bazylia
Przygotowanie:
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i odstawić. Marchewkę obrać, zetrzeć. Cebulę drobno pokroić, pietruszkę poszatkować. W międzyczasie cukinia puści sok. Należy wycisnąć jak największą ilość wody i dodać cukinię do pozostałych składników. Jajka wbić, dodać mąkę- całość wymieszać. Ciasto porządnie przeprawić (przypraw można użyć wg własnego uznania, ja wykorzystałam te, o których napisałam w przepisie i sprawdziły się świetnie) ;). Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek. Placuszki piec na rumiany kolor z obu stron. Smacznego : )

4 komentarze:

  1. wychodzi tyle co na zdj?

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjnie wyglądają, smakują pewnie jeszcze lepiej! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. genialne placuszki! od razu jak kupię składniki usmażę takie na obiad ! bardzo lubię wszelkiego rodzaju warzywne placuchy :)

    OdpowiedzUsuń