piątek, 15 marca 2013

Makaron jajeczny

Składniki (na 2 porcje):
  • około 250 g makaronu jajecznego
  • 250 g mięsa mielonego z indyka
  • przyprawy: sól morska, pieprz, 1 płaska łyżeczka: imbiru, bazylii, oregano, słodkiej papryki oraz curry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu sojowego łagodnego+1łyżka suszonej bazylii
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso przyprawiamy wszystkimi przyprawami, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy mięso na blado- złoty kolor. Ugotowany makaron odcedzamy i od razu dodajemy na patelnię. Całość skraplamy sosem sojowym, posypujemy suszoną bazylią i smażymy na niewielkim ogniu przez około 5 minut- do połączenia się wszystkich składników, cały czas mieszając. Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. piękny, opymistyczny i z pewnością smakowity!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie, ładne zdjęcia! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki żółciutki i apetyczny, aż ślinka cieknie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. A gdzie przepis na sam makaron?

    OdpowiedzUsuń