- 100 g otrębów pszennych
- 1 i 1/2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 200 g jogurtu greckiego
- 1 jajko
W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki tj. otręby, cukier, proszek do pieczenia i cynamon- wymieszać. W drugiej roztrzepać jajko z jogurtem. Suche składniki dodać do mokrych i całość bardzo dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremek (ja użyłam sylikonowych). Muffinki piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
jaką średnice miały foremki?
OdpowiedzUsuńw najszerszym miejscu mają około 6,5 cm. Pozdrawiam :)
UsuńJakie wyrośnięte :)
OdpowiedzUsuńfajne te muffinki i do tego takie zdrowe - pychotka !
OdpowiedzUsuńto jest chyba niemożliwe, żeby tak wyrosły bez mąki...
OdpowiedzUsuńmusiałyby być nakładane "z czubem" do foremki
A właśnie że wyrosły i jeszcze do tego są pyszne - zapraszam do obejrzenia zdjęć na moim blogu: http://przepisyzjarmarku.blogspot.com/2013/07/muffinki-orkiszowe-z-otrebow-z.html
OdpowiedzUsuńJaka ma byc konsystencja ciasta gdy juz przekladamy do foremek?
OdpowiedzUsuń