Składniki (na jedną dużą lub dwie małe porcje):
- 200 ml śmietanki kremówki (30%)
- 1 łyżka cukru pudru
- 90 g gorzkiej czekolady
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Do ubitej kremówki, stopniowo dodawać ostudzoną czekoladę- cały czas mieszając, tak aby powstała jednolita konsystencja. Mus można ozdobić bitą śmietaną, owocami lub biszkoptami. Smacznego :)
Wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńOjej, pysznie! *.*
OdpowiedzUsuńI widzę, że w przepisie nie ma surowych jajek, huuuraaaa~ haha xD No, już od pewnego czasu miałam nadzieję, że na taki w końcu trafię - bardzo Ci dziękuję ;D
Pozdrawiam!
N.
Prosty, a jakże pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńbardzo prosty i fajny przepis
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńMus czekoladowy, obok gorącej czekolady to moja wielka słabość!Dość często przyrządzam oba te desery w domu ale od kiedy znalazłam porady na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/napoje-i-koktajle/goraca-czekolada-jak-ja-zrobic/ to nawet częściej przyrządzam czekoladę. Urozmaicam ją nietypowymi dodatkami i mam bardzo urozmaicone desery, w zależności od tego, na co mam ochotę!
OdpowiedzUsuń