Składniki: [30cm x 24 cm]
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru (dodałam trochę więcej)
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki mleka (dodałam trochę więcej)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki oleju
- 1 łyżka kakao
- 3 jabłka (użyłam 2)
Jajka ubić z cukrem i ekstraktem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i mleko cały czas miksując. Następnie dodać proszek do pieczenia i wlać olej. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać połowę ciasta. Do drugiej części wsypać łyżkę kakao i dokładnie wymieszać. Masę kakaową wylać na jasne ciasto. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na wierzch masy. Ciasto piec przez około 25-30 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180ºC. Smacznego :)
PS. JEST PYSZNE !!!!
wygląda przepysznie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło :)
To ciasto ma w sobie tyle uroku ;)
OdpowiedzUsuńtakie szybkie i smakowite ciasta, to ja lubię. ;)
OdpowiedzUsuń